måndag 1 december 2008

Om ickependlare

Hur definieras en ickependlare? Som jag ser det finns det två typer; A och B. A reser ensam och B i grupp. Ickependlare A har en hel ritual för sitt tågresande. Han/Hon kliver ombord, letar för länge efter sittplats och blir utan alternativt kastar sig ner på första bästa och sitter obekvämt. När biljetten ska kontrolleras har Han/Hon haft den redo i händerna sedan Han/Hon satt sig ner alternativt glömt var Han/Hon har lagt den. Ickependlare A har ångest för att inte hinna av tåget i tid och kastar sig upp ur sätet tio minuter innan planerad ankomst. 

Ickependlare B reser i grupp. Det är oftast en del av ett företag som ska på konferens och de vill väldigt gärna sitta nära varandra. Det hela påminner mycket om en klassresa för barn som går i sexan. Det är lite spring fram och tillbaka, höga skratt och lite hojtande i allmän munterhet. De som är värst av typ B:arna, det är damerna som oftast refererar till sig själva och sina vänninnor som tjejer fast de för säkert 20 år sedan passerade det stadiet. De underskattar ofta bärigheten av sina röster och skrattar lite extra högt som för att bevisa för omvärlden att de, just där och då, har lite extra roligt och att det är hos dem som är the place to be.

Varför har jag då en lång utläggning om detta? Jo, för att när tåget kom in på stationen såg jag genom ett fönster ett gäng som faktiskt julpyntat kupén. Det fanns stjärnor och glitter och gud vet allt. Det, mina vänner, är ickependlare. Hade jag haft kamera på min mobil hade jag tagit kort på det hela. Tyvärr är CSN, som jag tidigare nämnt, dåliga sponsorer så vi får se om tomten kan komma upp med något bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar